Velg en side

VELKOMMEN TIL E-BIBLIOTEKET

E-bøker

Lån e-bøker! Med appen eBokBib har du alltid biblioteket med deg i lomma. Appen kan lastes ned fra App Store eller Google Play. Les mer om ebokbib her.

Filmbib

På Filmbib kan du helt gratis se norske kortfilmer og dokumentarer for voksne og barn. Logg inn med nasjonalt lånekort og PIN-kode og se filmene på PC, telefon og nettbrett. Les mer om Filmbib her.

Filmbib finnes også som app som kan lastes ned fra App Store eller Google Play.

Bokhylla.no

På Bokhylla.no kan du lese bøker fra hele 1900-tallet til og med år 2000. Bokhylla ble lansert i 2009 og omfattet ca. 50 000 bøker fra 1690-, 1790-, 1890- og 1990-årene.

Gjennom avtale med Kopinor, som representerer forlag, forfattere og andre opphavsmenn, har Nasjonalbiblioteket fått anledning til å legge ut bøker som fortsatt er beskyttet av opphavsrett. Bokhylla.no finner du her.

Billedbokhylla

Mange gode billedbøker blir gamle og utslitt og forsvinner fra både bibliotek og bokhandler. Her finner du norske billedbøker frem til og med år 2000.

Nettguide

Her finner du hjelp til mer effektiv søking og flere gode søkeverktøy. Det gjelder søkemotorer, nyhetssøk, søk etter bilder, lyd, video, vitenskapelige dokumenter, tidsskriftartikler, søk i og etter bøker med mer.

Nettguiden er utviklet av Bærum bibliotek og kan særlig være til hjelp for studenter, lærere, bibliotekarer, elever i videregående skole og andre som vil finne alternativer til de første treffene du får i Google. Se hele nettguiden her.

Offentlig informasjon

Offentlig informasjon er en side som kan hjelpe deg å finne frem til de viktigste tjenestene og bli en mer bevisst e-borger. Siden er utviklet av Bærum bibliotek. Siden om offentlig informasjon finner du her.

Helsebiblioteket

Helsebiblioteket driftes av folkehelseinstituttet og finansieres over statsbudsjettet. Her kan man finne informasjon om helse, sykdom og behandling. Les mer på helsebiblioteket.no

Digitalt Museum

Finnmark fylkesbibliotek har fylkesansvar for fotobevaring i Finnmark, og har i dag en bildesamling med ca. 120 000 bilder. Det eldste materialet er fra 1860-tallet, men hovedvekten av bildematerialet ligger på 1930-1950 -tallet.

Ca. 13.000 av fotografiene er publisert i Digitalt Museum pr. i dag. Fotografiene kan søkes opp via denne linken på Digitalt Museum.

OER Global search

Her kan man søke etter åpne, kvalitetssikrede digitale læringsressurser. Tjenesten henter innhold fra 15 – 20 av de meste brukte nettjenestene som er gratis og tilbyr innhold med fri lisens. Blant annet NDLA, MIT OpenCourseWare, Khan Academy og CK-12.org. Oversikt over kildene som er inkludert i søket finner du her. Se hva digi.no skriver om prosjektet her. OER Global search finner du her.