Velg en side

VELKOMMEN TIL E-BIBLIOTEKET

E-bøker

BookBites er en app som lar deg lese e-bøker og høre e-lydbøker. Appen brukes på både iOS og Android, smarttelefoner og nettbrett.

Hva må du gjøre for å skaffe deg BookBites?

Opprett bruker med din e-post og et passord. Velg ditt bibliotek og legg inn informasjon om lånekortet ditt.

Du logger på med lokalt eller nasjonalt lånenummer og pinkode. Du er alltid pålogget selv om du lukker appen.

Du kan låne 5 samtidige lån og levere inn før forfallsdato (ved å trykke på krysset i høyre hjørne på den lånte boken). Ved forfallsdato forsvinner tilgangen. Lånetiden er 28 dager pr. lån.

BookBites har leseverktøy som lar deg endre skriftstørrelse, linjeavstand, skrifttype og fargebakgrunn. Du kan få ordforklaringer og få ordene lest høyt. Og du kan markere og utheve tekst og skrive merknader. For e-lydbøker kan du velge lyttehastighet og spole frem og tilbake. Du kan også stille inn tid for når den skal slåes av, som gjør BookBites mer brukervennlig en eBokBib.

Her kan du laste ned appen 

Android eller iPhone

 

Filmbib

På Filmbib kan du helt gratis se norske kortfilmer og dokumentarer for voksne og barn. Logg inn med nasjonalt lånekort og PIN-kode og se filmene på PC, telefon og nettbrett.

Filmbib finnes som app som kan lastes ned fra App Store eller Google Play.

Bokhylla.no

På Bokhylla.no kan du lese bøker fra hele 1900-tallet til og med år 2000. Bokhylla ble lansert i 2009 og omfattet ca. 50 000 bøker fra 1690-, 1790-, 1890- og 1990-årene.

Gjennom avtale med Kopinor, som representerer forlag, forfattere og andre opphavsmenn, har Nasjonalbiblioteket fått anledning til å legge ut bøker som fortsatt er beskyttet av opphavsrett. Bokhylla.no finner du her.

Billedbokhylla

Mange gode billedbøker blir gamle og utslitt og forsvinner fra både bibliotek og bokhandler. Her finner du norske billedbøker frem til og med år 2000.

Helsebiblioteket

Helsebiblioteket driftes av folkehelseinstituttet og finansieres over statsbudsjettet. Her kan man finne informasjon om helse, sykdom og behandling. Les mer på helsebiblioteket.no

Digitalt Museum

Finnmark fylkesbibliotek har fylkesansvar for fotobevaring i Finnmark, og har i dag en bildesamling med ca. 120 000 bilder. Det eldste materialet er fra 1860-tallet, men hovedvekten av bildematerialet ligger på 1930-1950 -tallet.

Ca. 13.000 av fotografiene er publisert i Digitalt Museum pr. i dag. Fotografiene kan søkes opp via denne linken på Digitalt Museum.