Gamvik folkebibliotek

Digitale tjenester

Nye aviser og blader

 Hva: I Pressreader finner du nye aviser, tidsskrifter og magasiner fra over 100 ulike land.
Hvordan får jeg tilgang? Via bibliotekets datamaskiner, eller din egen PC, mobil eller nettbrett dersom du er på bibliotekets nett. Du har også tilgang 72 timer etter besøket ditt på biblioteket.
Lenke: https://www.pressreader.com/

Her kan du laste ned appen:

Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek

Hva: NLB skal bidra til at mennesker med funksjonsnedsettelser som gjør det vanskelig å lese visuell tekst og vanlige bøker, kan delta i samfunnet på linje med andre.

NLB produserer og låner ut lydbøker, e-bøker og bøker i punktskrift. De har bøker for både barn og voksne. Tilbudet omfatter også studielitteratur for studenter ved universitet, høgskole og fagskole. NLB samarbeider nasjonalt og internasjonalt med andre produsenter av tilrettelagt litteratur.

Hvordan får jeg tilgang? NLB er biblioteket for barn, ungdom, voksne og studenter som strever med å lese. Alle som har vansker med å lese trykt tekst og vanlige bøker på grunn av funksjonsnedsettelse eller sykdom, kan melde seg inn.

Lenke: https://www.nlb.no/

Her kan du laste ned appen:

Nasjonalt lånekort

Hva: Nasjonalt lånekort er et lånekort som du kan bruke i alle norske bibliotek. Det er stor sjanse for at ditt vanlige lånekort er et nasjonalt lånekort. I tillegg er det noen tjenester på nett du må ha nasjonalt lånekort for å få tilgang til, f.eks. Filmbib, der alle i Norge kan se gratis filmer. Kortet er gratis.

Hvordan får jeg det? Sjekk først om ditt lånekort er et nasjonalt lånekort her: https://fl.lanekortet.no/laanekort/innsyn.php
Du kan skaffe deg nasjonalt lånekort via nettet: https://nb.bib.no/cgi-bin/m2?mode=home Etter at du har fått et digitalt lånekort må det knyttes til ditt lokale bibliotek for f.eks. å få tilgang til deres gratis e-bøker.

Lenke: Her er mer informasjon om Nasjonalt lånekort: https://www.lanekortet.no/

BookBites: App for e-bøker

Hva: BookBites er appen der du kan lese e-bøkene som biblioteket kjøper inn. Her finner du mange nye, spennende bøker innen stort sett alle sjangre.

Hvordan får jeg tilgang? Du kan laste ned appen og logge inn med en e-postadresse. Du må ha lånekort for å få tilgang til bøkene.

Lenke: Her kan du laste ned appen:

 

E-bøker og e-lydbøker på mange språk

Hva: I Verdensbiblioteket finner du e-bøker og e-lydbøker på mange språk, for eksempel polsk, arabisk og somali.

Hvordan får jeg tilgang? Verdensbiblioteket er en del av bibliotekene i Norge og Sverige, og er betalt av stat og kommune. Derfor er det gratis å bruke. Opprett en konto med e-postadressen din, logg inn for å lese og lytte. Når du vil, så mye du vil.

Lenke: https://verdensbiblioteket.no/

E-bøker fra Nasjonalbiblioteket

Hva: Tusenvis av norske bøker kan leses helt gratis på nettet. Nasjonalbiblioteket har en avtale med norske forlag som er helt unik på verdensbasis. De har skannet bøker, som alle som befinner seg i Norge kan lese. Det er ca. 250 000 bøker, utgitt frem til år 2000.
Hvordan får jeg tilgang? Mange bøker er gratis tilgjengelig for alle i Norge. Nyere bøker kan være skannet, men ikke mulig å lese ennå.
Lenke: https://www.nb.no/search?mediatype=b%C3%B8ker&viewability=ALL

Tilgang til «låst» materiale fra Nasjonalbiblioteket på biblioteket

Alle som trenger informasjon til forskning eller dokumentasjonsformål, kan få utvidet tilgang til pliktavlevert, skannet materiale på nb.no. «Dokumentasjon» kan for eksempel være slektsforskning eller annen research. Du må være på biblioteket mens du søker om tilgang. Søk ved å logge deg på tjenesten med Feide-ID eller MinID. Ta kontakt med skranken når du har sendt søknaden, så vi kan godkjenne den. Dette gir deg tilgang i 8 timer. Når tilgangen er åpnet er den knyttet til din pålogging, og du trenger ikke fysisk å være på biblioteket for å bruke materialet. Mer informasjon på Nasjonalbibliotekets nettsider.

Atekst: Avisarkiv

Hva: Atekst er et arkiv der du kan søke i artikler fra ca. 75 papiraviser. Mange går langt tilbake i tid. Noen aviser er søkbare frem til dags dato, mens noen har en forsinkelse («embargo»).

Hvordan får jeg tilgang? Via bibliotekets datamaskiner, eller din egen PC, mobil eller nettbrett dersom du er på bibliotekets nett.

Lenke: https://app.retriever-info.com/services/archive

Eldre aviser

Hva: Via Nasjonalbiblioteket du lese gamle aviser på nett, som er skannet i høy kvalitet.

Hvordan får jeg tilgang? Mange aviser er gratis tilgjengelig for alle i Norge. Noen aviser kan du bare få tilgang til på biblioteket via særavtale. Kontakt oss om du lurer på noe.

Lenke: https://www.nb.no/search?mediatype=aviser 

Filmer

Hva: I Filmbib kan alle med norsk, nasjonalt lånekort se filmer. Utvalget er variert, men du finner mye nyere dokumentar- og kortfilmer. Finnes som app.
Hvordan får jeg tilgang? Logg inn med ditt lånenummer og pinkode.
Lenke: https://filmbib.no/

Her kan du laste ned appen:

Helsebiblioteket: Gratis helseinformasjon

Hva: Helsebiblioteket.no gir alle i landet tilgang til artikler, forskning og kvalitetssikret helseinformasjon. Du kan også finne informasjon skrevet for pasienter og pårørende. Du kan få tilgang til mer informasjon på biblioteket enn hjemme som privatperson.

 Helsepersonell? Da kan du registrere deg og få tilgang til hele Helsebiblioteket. Registrering og mer informasjon her: https://www.helsebiblioteket.no/om-oss/oversikt-over-avtaler-og-tilgang-p%C3%A5-helsebiblioteket

Hvordan får jeg tilgang? Direkte via nettsiden til Helsebiblioteket

Lenke: https://helsebiblioteket.no

Idunn: Fag- og forskning

Hva: I Idunn finner du fag- og forskningstidsskrifter og åpent tilgjengelige (open access) forskningsbøker.  Idunn er Universitetsforlagets digitale plattform. Du kan søke og lese over 32 000 kvalitetssikrede tidsskriftartikler og bokkapitler innenfor en rekke fagområder. Nye artikler, utgaver, tidsskrifter og bøker blir løpende lagt til.

Hvordan får jeg tilgang? Du får tilgang på biblioteket. Du kan enten bruke bibliotekets pc-er eller trådløsnettet i biblioteket.

Lenke: https://www.idunn.no/

Translate »