Raphaël lagde en robot som var like stor som han selv!

Det nye verkstedet i biblioteket skal bli hele befolkningens hobbyrom. Verkstedet skal fylles med spennende utstyr som alle kan komme innom for å prøve ut. Målet er at makerspaceavdelingen skal bli en sosial arena der folk kan samles for å skape sammen, holde kreative kurs, låne utstyr og bli inspirert av andre – uansett forkunnskaper.

En lørdag i slutten av januar åpnet vi verkstedet for en liten sniktitt. Etter å ha pakket ut møbler til bibliotek og verksted satt vi igjen med masse pappemballasje. I tråd med gjenbrukstankegangen som står sentralt i makerspacefilosofien inviterte vi til pappfest. Mange ivrige store og små møtte opp og fylte både verksted og bibliotek med kreative idéer og konstruksjoner. Vi fikk også prøvd ut noe av det nye utstyret som er kjøpt inn. Ved hjelp av littleBits gjorde vi en papprobot ”levende”, med lysende øyne, roterende propell og skingrende lyd!

Tilbakemeldingen etter arrangementet har vært svært positiv, fra både små og store. Nå gleder vi oss stort til fortsettelsen!

Pappfest i biblioteket januar 2017

Verkstedet ble for lite da vi inviterte til pappfest. Her skapes det i biblioteket!

Flere bilder fra pappfesten finner du på Facebooksiden til biblioteket: Sniktitt i makerspaceverkstedet