Velg en side

 

Nils Grønningsæter fra 3DViz hadde tatt turen fra Oslo til Kjøllefjord for å hjelpe oss å komme i gang med 3D-printing i verkstedet vårt. Vi fikk en innføring i hva 3D-printing kan brukes til og hvordan man kan tegne egne 3D-modeller ved hjelp av programmer som Tinkercad og Inkscape.

I tillegg viste Nils hvordan en 3D-scanner fungerer – med denne kan man scanne nesten hva som helst og så printe ut en 3D-modell. Veldig gøy!

Deltakerne var fornøyde med kurset, den yngste printet sin egen fidget spinner, og den eldste lagde gave til kona i anledning bryllupsdagen. Sistnevnte uttalte at han hadde trodd han var for gammel for dette, men at kurset hadde vært veldig lærerikt og morsomt.

De tre kurstimene gikk altfor fort, men nå har vi fått et godt grunnlag for å jobbe videre med 3D-printing. Etter hvert håper vi å få etablert en 3D-printerklubb, som kan møtes jevnlig i makerspaceverkstedet.

3D-printerkurs juni 2017